BOBBY FISCHER: biografia i curiositats.

BOBBY FISCHER

JAPAN PEOPLE BOBBY FISCHER

Mestre dels escacs, campió mundial entre 1972 i 1975. Va ser un nen prodigi dels escacs. Als sis anys va aprendre a jugar a partir de les instruccions que venien en el petit joc que li va regalar la seva mare. El seu ascens a l’elit de la competició va ser molt rí pid. Als 14 anys, va obtenir el campionat d’escacs dels Estats Units. Les excentricitats van comeníçar a fer-se més notòries a mesura que millorava el seu joc i les seves classificacions. Després de guanyar molts tornejos, es va arribar a celebrar la «Partida del segle», on va comeníçar perdent i va donar la volta al resultat, guanyant una partida memorable. Després va desaparèixer. Va ser perseguit per les seves conviccions polí­tiques, acusat de traí¯ció a la pí tria, empresonat però mai oblidat. Va morir als 64 anys, paradoxalment, la mateixa quantitat de caselles que té un tauler d’escacs. El món dels escacs no oblidarí  mai Bobby Fischer, el millor i més carismí tic jugador de tots els temps.

CURIOSITATS SOBRE BOBBY FISCHER

El Premi Nobel de Literatura Elí­as Canetti va escriure el 1935 la novel·la “Acte dóna fe”, en la qual el protagonista és un home anomenat Fischer que volia ser campió del món d’escacs. L’autèntic Bobby Fischer va néixer el 1943 (8 anys després de ser escrita la novel·la) i es va proclamar Campió del Món d’escacs l’any 1972 (¿?).

fot-3-bobbyfscher

En unes simultí nies, Fischer va guanyar la dama al seu contrincant, i aquest va tornar a posar-la en el taulell quan va marxar l’americí . Va continuar el joc normalment i l’home presumia davant els espectadors que el gran geni no se n’havia adonat. Set jugades més tard, Fischer va tornar a guanyar-li la dama, però aquesta vegada se la va posar a la butxaca i se la va endur, sense dir res.

foto-fischer-2

Deja un comentario