Biografia de RUDOLF CHAROUSEK

Biografia de Rudolf Charousek.

Un geni comparable a Morphy o Capablanca

Va néixer a Praga (llavors Bohèmia) el 19 de setembre de 1873. La seva carrera va ser breu però brillant. Va iniciar-se amb els escacs als setze anys i els va practicar mentre avaníçava en els seus estudis universitaris de Dret. Es diu que quan era noi, com que no tenia diners per comprar el llibre, va copiar a mí  el “Handbuch des Schachspiels” de Bilguer i Von der Lasa.

El seu estil apassionat s’identifica totalment amb els postulats dels escacs romí ntics. Entre 1893 i 1896 es va dedicar a jugar per correspondència, disciplina que li va permetre realitzar importants progressos en la qualitat i profunditat del seu estil. El 1896, a Ní¼remberg va ocupar només el dotzè lloc, però va tenir la satisfacció de vèncer a Lasker, guanyador del torneig, i aquell mateix any, en el fortí­ssim torneig de Budapest, va quedar empatat en el primer lloc amb Chigorin. El 1897 Charousek veníç en el Torneig de Berlí­n i el 1898 queda empatat en el segon lloc de Colònia i Budapest.

De seguida es va posar malalt de tuberculosi, és internat en un sanatori de Merano i tots els intents de curar-lo van ser inútils. Havia acabat una brillant carrera que tot just havia comeníçat. Dotat de grans condicions, es podria dir que va ser un geni comparable a Morphy i Capablanca i, probablement, hagués estat Campió Mundial d’Escacs. Va passar tota la seva vida a Hongria. Va morir a Budapest el 14 d’abril de 1900.

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

CHAROUSEK
CHAROUSEK
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Deja un comentario