Anish Giri, de 14 anys, el Gran Mestre més jove

Anish Giri, de 14 anys, el Gran Mestre més jove del món.
200px-anish_wiki2

Anish Giri, de pare nepalès i mare russa, s’ha convertit en el Gran Mestre d’escacs més jove del món en aconseguir, amb 14 anys i 7 mesos, la tercera i definitiva Norma en el torneig holandès de Wijk aan Zee.

El rècord de precocitat en assolir el mí xim rang en els escacs segueix pertanyent, no obstant això, a l’ucraí¯nès Sergey Karjakin, que el 2002 es va graduar Gran Mestre quan tenia 12 anys i set mesos d’edat.

Anish, l’aspecte infantil del qual fa que aparenti encara menys edat, va aconseguir la seva Norma final en derrotar el Gran Mestre veneíçolí  Eduardo Iturrizaga en el grup C del torneig Corus, en el que va acabar en tercera posició.
giri01-fl

El nou prodigi del tauler, nascut a Sant Petersburg, on treballava el seu pare com a cientí­fic, va comeníçar a jugar amb 7 anys davant la seva mare. Parla quatre idiomes (rus, anglès, japonès i una mica de nepalès), resideix amb la seva famí­lia a Holanda (estí  aprenent holandès) i el seu í­dol és el rus Gary Kasparov, avui retirat dels escacs i posat en polí­tica.

Fora dels escacs, Giri és aficionat a gairebé tots els esports, però especialment al futbol i al tennis de taula, i domina el món dels ordinadors, utilitzant sense problemes els programes d’última generació.

Deja un comentario