«La tabla de Flandes» (gaudirí s amb la lectura)

?«La tabla de Flandes» és un apassionant joc d’intrigues, trampes i inversions -pintura, música, literatura, història, lògica matemí tica- que Arturo Pérez- Reverte encaixa amb una gran destresa i habilitat.
foto-portada-tabla-de-flandes

“La taula de Flandes” és una novel·la de l’escriptor i periodista espanyol Arturo Pérez-Reverte, la primera edició del qual va ser publicada l’any 1990.
El llibre es fonamenta en una trama que barreja novel·la històrica i policí­aca, amb l’art i els escacs com a grans temes.

L’ARGUMENT:

Julia, una restauradora d’obres d’art jove i brillant, rep l’encí rrec d’estudiar i restaurar un quadre, per part de Menchu Roch, una galerista. L’obra és una taula flamenca del segle XV de Peter Van Huys, titulada La partida d’escacs, propietat d’un ancií , Manuel Belmonte, que vol vendre’l en subhasta.

El quadre certes peculiaritats que obliguen la protagonista, Julia, a investigar la història de la taula, juntament amb altres personatges, com a la pròpia Menchu, César Ortiz de Pozas, antiquari i amic de Julia, ílvaro Ortega, catedrí tic especialitzat en Història i art, i Muñoz, un gran jugador d’escacs.
foto-tabla-flandes

Després d’una minuciosa aní lisi dels personatges que apareixen en el quadre, s’arriba a la conclusió que aquest inclou un missatge per a qui sí piga llegir-lo: es projecta un assassinat. La restauradora, un antiquari homosexual amic seu, un historiador i un jugador d’escacs uneixen els seus esforíços per desxifrar l’enigma. No tarden a adonar-se, perquè l’historiador apareix assassinat, que l’ombra del passat és allargada, i que les seves implicacions arriben fins el present. Dedueixen que, reproduint la partida que es juga en el quadre, es descobrirí  qui és l’assassí­.

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

La partida que apareix en el llibre
La partida que apareix en el llibre

A mesura que es van coneixent més dades sobre la història que narra el quadre, la trama es va complicant i ocorren esdeveniments inesperats. Alhora, el descobriment fa pujar la cotització del quadre, i galeries i marxants d’art comencen a disputar-se’l, emprant procediments no del tot nobles.

Si pots, comeníça-la a llegir ara mateix. No podrí s parar fins a saber-ne el desenllaíç.

Gaudeix de la seva lectura!!!.

El 1994, es va estrenar una pel·lí­cula basada en el llibre, de producció nord-americana. Es va titular La tabla de Flandes (el mateix que el tí­tol del llibre) i va ser dirigida per Jim McBride.

L’AUTOR:
foto-autor

Pérez Reverte, l’escriptor espanyol més llegit dins i fora d’Espanya, proposa una trama policí­aca on art, escacs i història es fonen, essent molt difí­cil trobar on són els lí­mits de cada un. Se li disculpa, per tant, que la partida d’escacs que es desenvolupa a la novel·la no sigui exactament la del quadre. Impera a tota hora de la novel·la la inquietant mirada del passat sobre el present. No s’ha de desmerèixer el final de la novel·la. í‰s un desenllaíç «net», sense trampes, que no fa ús de nous personatges ni esdeveniments.

caricatura-autor

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Deja un comentario