Els escacs de Montglane (Shatranj)

Els Escacs de Montglane (Shatranj)

El tauler estava forjat exclusivament en plata i or i feia un metre sencer per cada costat. Les peces, de metalls preciosos filigranats, estaven tatxonades amb robins, safirs, diamants i maragdes sense tallar però perfectament lustrades; i algunes arribaven a la mida d’ous de guatlla. Brillaven i resplendien a la llum dels fanals del pati, semblaven brillar amb una llum interior que hipnotitzava a qui els contemplés.

charlemagne-set-r1

La peíça anomenada xa o rei arribava als quinze centí­metres d’alíçada i representava un home coronat que muntava a lloms d’un elefant. La reina, dama o ‘Ferzan’ anava en una cadira de mans tancada i esquitxada de pedres precioses. Els alfils o bisbes eren elefants amb les cadires de muntar incrustades de rares gemmes i els cavalls o cavallers estan representats per cavalls í rabs salvatges. Les torres o castells es deien ruji, que en í rab significa carro. Eren grans camells que sobre els lloms portaven cadires que semblaven torres. Els peons eren humils soldats d’infanteria de set centí­metres d’alíçada, amb petites joies en lloc d’ulls i pedres precioses que esquitxen les empunyadures de les seves espases.


Doncs bé, aquests escacs de Monglane són els protagonistes del llibre “El vuit” (Katherine Neville), 649 pí gines plenes de misteri, misticisme i intriga que no es resolen fins al final. Us el recomanem. Però abans de llegir-lo, heu de tenir en compte el segí¼ent: 8 van ser els moros que van transportar els escacs. 8 és el nombre mí­stic en moltes cultures. 8 caselles té de llarg un tauler d’escacs. 8 caselles té d’ample un tauler d’escacs. 4 vegades 8 són les peces d’un joc d’escacs. 8 vegades 8 són les caselles que conté un tauler d’escacs. I el 8 és la forma de l’infinit.

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

"El foc", de KATHERINE NEVILLE
"El foc", de KATHERINE NEVILLE

“El vuit” és una història plena d’intriga i de misteri que constantment ens porta enrere i endavant en el temps des de 1790 fins a 1973, narrant la història dels molts personatges que al llarg de la història han perseguit un únic objectiu: els escacs de Montglane.

800px-sabine_women1

Què son els escacs de Montglane?.

En primer lloc, són un tresor, perquè estan fets d’or, plata i pedres precioses, però també però encara són més importants perque en aquest tauler, en aquestes peces i en un drap que envoltava les peces hi ha amagada una fòrmula, que tothom intenta aconseguir, que ha portat a la destrucció de civilitzacions senceres, un fòrmula que ha portat a la gent que els busca fins i tot a la guerra per aconseguir-los, una fórmula que ha provocat innombrables vessaments de sang, la fórmula que la humanitat ha desitjat i cobejat sempre.

Què conté aquesta fòrmula?.

Això ho haureu de descobrir vosaltres. Blanques i negres són les caselles d’un tauler així­ com blanques i negres són les peces de cada bí ndol, la partida d’escacs més important i vital s’ha iniciat fa molt de temps i ningú hi ha pogut posar fi; hi ha dos equips: el blanc i el negre. Les peces, són persones. El tauler, el món sencer. L’objectiu, fer escac i mat. El premi, el Escacs de Montglane i el seu secret. Napoleó, Voltaire, Robespierre, Casanova, Caterina la gran, Newton, el cardenal Richelieu, etc van ser alguns dels molt que van intentar trobar els escacs i descobrir el seu secret… Però van ser persones senzilles, les que el destí­ va fer que s’introduí¯ssin en el joc, les que realment van aconseguir descobrir la fórmula i evitar que caiguessin en males mans.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Deja un comentario